Een kostbare vermoeidheid

Citaat uit het nieuws 18 september 2012:  “Topman Ton Büchner van AkzoNobel, sinds april in functie, kampt met oververmoeidheid. Hij neemt daarom tijdelijk verlof. Akzo Nobel was dinsdagochtend  kort na opening de grootste daler op de beurs in Amsterdam met een verlies van 4 procent (ofwel 500 miljoen Euro)”. “De afwezigheid van de topman is duidelijk geen goed nieuws en kan noodzakelijke veranderingen bij het bedrijf vertragen”.

Overbelasting: niemand is er immuun voor: werkstress, (de perceptie van) druk en drukte, intercontinentaal reizen en de balans tussen belasting en belastbaarheid kan al snel verstoord worden. In de ervaring met onze cliënten zijn het juist de tegenmaatregelen of herstelmogelijkheden die altijd als eerste wegvallen zodra de druk en drukte toenemen. “Ja, vroeger ging ik nog wel eens naar de sauna, maar je snapt het wel…. druk, druk, druk, dus……”. Was je nu maar naar de sauna blijven gaan, een paar uur “unplugged”, helemaal voor jezelf, dan was je wellicht nu niet hier geweest.

Het heeft er alle schijn van dat de heer Büchner wel degelijk een “high-performer” is, maar zonder een adequate high-performance lifestyle (HPL) die daarbij zou moeten horen.

Door het HPL programma van Vortx is men in staat is om door kleine aanpassingen de levensstijl en “mindset” dit soort, voor ons, herkenbare problemen te voorkomen.

Een behoorlijk aantal high-performers uit het bedrijfsleven, de media, de topsport,  en de artiestenwereld maken nu gebruik van de kennis en ervaring van Vortx, gebundeld in het HPL programma, om dit soort problemen te voorkomen en te kunnen blijven presteren.

© VortX