Vortx

Vortx

Meten is weten.

Onze moderne en snel veranderende samenleving lijkt veel van ons te vergen. 14% van de werkende bevolking heeft te maken met een burn-out of met ernstige vermoeidheidsklachten.

Vitaliteit gaat over mentale en fysieke resources of “energiebronnen”. Maar welke zijn dat eigenlijk en hoe staat het daar mee?  Vortx geeft het antwoord door middel van wetenschappelijke test die maximaal 14 minuten duurt en waarbij u niets hoeft te doen.

De volgende 4 belangrijke energiebronnen die samen uw vitaliteit bepalen, worden getest:

  • fysieke conditie (speelt meestal geen rol, al wordt de vermoeidheid natuurlijk fysiek gevoeld)
  • het centrale zenuwstelsel, kortweg ons brein, de batterij of accu die continu stroom moet produceren
  • het autonome zenuwstelsel dat al onze vitale functies aanstuurt - hartslag, ademhaling, bloeddruk, enz. Dit is onze eerste verdedigingslinie tegen stress, met als voornaamste stof adrenaline.
  • Het stresshormoonsysteem dat ook in de hersenen begint en eindigt bij onze bijnieren. De voornaamste stof hier: cortisol.

Stress en vermoeidheid zijn fysiologische verschijnselen, geen ziekten of aandoeningen. Dat is de reden waarom de medische wereld, laten we zeggen uw huisarts of bedrijfsarts bij stress- of vermoeidheidsklachten weinig gereedschappen in zijn/haar medische gereedschapskist heeft voor een objectieve diagnose en daarmee ook weinig te bieden heeft voor een gerichte interventie.

Vortx beschikt naast een unieke meting die objectief vaststelt hoe het staat met uw energiebronnen, ook over een unieke expertise als het gaat om de aanpak van stress- en vermoeidheidsklachten. Niet alleen door het werken in de topsport, waar stress en vermoeidheid de vaste metgezellen zijn van elke topsporter, maar ook de ervaring van 20 jaar onderzoek naar stress en vermoeidheid en de optimale aanpak daarvan. Duizenden personen zijn in de loop der jaren getest en adequaat geadviseerd, begeleid en weer op weg geholpen dankzij de aanpak van Vortx.

Voor wie werkt Vortx?

Overal waar mensen op de grenzen van hun fysieke en/of mentale capaciteit werken, komt er het punt hoe nog beter of nog langer te kunnen blijven functioneren zonder hierdoor schade op te lopen.

Individuele cliënten:  de expertise van VortX richt zicht op evaluatie, advisering en behandeling van individuele cliënten onder meer uit het bedrijfsleven, kunst en cultuur en media en de topsport.
Opleiding en bijscholing van personal coaches, trainers, therapeuten en counselors.
Bepalen van de vitaliteit van groepen, afdelingen, bedrijven of organisaties.
Speciale projecten voor ‘high-performance’ werkvelden zoals het militaire bedrijf en politie en beveiliging.